Detta recept på fisk med nöthack är ett vanligt recept jag fått av min syster men det fungerar ju utmärkt till oss LCHF:are :yes:
Sej som bakas i ugn, där man även kan göra grönsakerna om man vill,
men vi kokade dom bara som hastigast.
Nöthacket:
Hackade, rostade hasselnötter, olivolja, rivet citronskal och saften från en halv citron, rejält med dill samt salt och peppar.
Här är ett hoppkok av flera recept:
Grönsakslåda – Varfria grönsaker i bitar, vi körde rödbetor, morötter, tomater, broccoli, vitkål och zhuccini som blandas med persilade och olivolja. När grönsakerna nästan är klara läggs det på gott om riven fet och smakig ost som får gratineras med sista stunden.
Köttfärsbiffarna:
Blandfärs, ett ägg, smakig riven ost, hackade soltorkade tomater, salt, peppar och grillkrydda. Blanda och smaka av efter tycke och smak. Stek i stekpannan.
Nötter … morötter … citrus …
Jag kan inte äta nåt :-(
Men biffarna lät gott!
KRAM
Du får byta ut det du inte tål, framför allt grönsaker kan man ta precis det man vill :-))
Nötterna är ju svårare förstås….
kram
Du får sluta lägga upp en massa smaskiga maträtter i bloggen! Jag blir ju hungrig :-? ;-)
Vi har perioder med ”grönsaker i ugn” men vi har aldrig testat att ösa på ost. Vilken sort rekommenderar du till en som gillar sånt som port salut?
Kul att kunna inspirera till lite ätande ;-)
Du kan använda vilken ost du vill men den ska helst vara fet. Vi försöker använda ost som har mer än 20% fett då blir det godast :-))
Jag sa att jag blev hungrig, inte att jag äter… ;)
Ja men är man hungrig brukar man vilja äta :-))
Det undre receptet låter trevligt, men jag är inte så förtjust i gratinerad ost. Undrar om man kan ta och utesluta den och i stället servera med en klick kall sås. Hmmm…
Klart man kan :-))
Sist serverade vi en sås på creme fraich (laktosfri), majonäs och vitlök till och det blev vädigt gott :yes: