Här kommer två enkla och riktigt goda recept:
”Fusk-flygande-Jakob”
Blomkålsris – riv blomkålen och lägg det rivna i kokande vatten och låt koka i 2-4 minuter, slå av det i ett durkslag och servera.
Lägg kassler i en smort form, strö över jordnötter, bland grädde (vi kör iMat – havregrädde), tomatpure, salt och peppar och häll över. Grädda i ugnen på 225 grader i ca 20 min.
Hamburgare
Blandfärs som blandas med ett ägg, hackade soltorkade tomater, mycket grillkrydda och lite salt och peppar. Stek och lägg på en tjock skiva ost när den nästan är klar så osten hinner smälta lite innan hamburgaren är klar. Gör en dressing av 2 dl crème fraîche (laktosfri), två msk majonäs, två msk tomatpure, en msk paprikapulver, smaka av med salt och peppar. Vi serverade med skivad rödlök och tomat.
Bröd enligt receptet i ett tidigare inlägg som du hittar HÄR
Vilken matblogg det här börjar bli ;-)
Den översta rätten äter vi i bland, åtminstone tror jag det, fast inte med sånt ris :laugh:
Måste ju variera mig ;-)
Bloggen heter ju ’allt om hundträning och livet’ :-))