web analytics

Fick vara glad en stund i alla fall…

India och jag var i Danmark i helgen som var och hade det väldigt trevligt. Härligt umgänge, fint väder och utställning på lördagen samt Lure Coursing på söndagen.

India skötte sig väldigt bra på utställningen och fick excellent i unghundsklassen och kom trea av fyra deltagande, vilket jag var mycket nöjd med då hon fick en fin kritik.

Söndagens Lure Coursingfält var inte jättestort men det var en teknisk och trevlig bana.

India sprang bra, trots värmen som var, och låg trea efter första loppet. På eftermiddagen hade dom kortat ner bana med tanke på värmen, vilket var jättebra! India sprang bra även då och det visade sig att hon behöll sin tredjeplacering.

Bild tagen av Dorthe Hansen.

Sen visade det sig att India även blev Smuk og Smidig (Beauty and Performance), den whippettik som presterat bäst när man slog ihop utställningen och LCn. Den utmärkelsen blev jag såklart extra glad för!

Bild tagen av Annelie Wendt

En annan väldigt trevlig och rolig sak i helgen var att Turan fick en fin present från Norge.

Varmt tack till Roy Tore och Marlén för detta fina spel med medföljande godisburk, Turan uppskattade mycket att få nått extra att göra!

Men sen var det slut på det trevliga för den här gången…. På tisdagsmorgonen efter att Jerker tagit ut hundarna på tomten så kom han in och sa ”Har du sett att Alvina är svullen i ansiktet?”.

Då svullnaden kändes ganska hård och inte gick ner så var det bara att åka in till veterinären. Det visade sig, troligen, vara en tand som bråkade och med tanke på att när hon var 5 månader och fortfarande hade valptänderna kvar så slog hon i höger sida ganska hårt. Det var en ren olyckshändelse när hon, mamma Skatan och Buster sprang på Kickis tomt. Hon blödde en del från tandköttet då så vi valde att åka in till veterinären dagen efter och det visade sig att mjölktanden var sprucken.

Nu får hon antibiotika och smärtstillande så ska vi tillbaka när svullnaden lagt sig. Troligen är det ju tanden som ersatte den skadade mjölktanden inte helt ok så vi får väl se om den behöver plockas bort. Nu har svullnaden i alla fall börjat lägga sig lite, även om det fortfarande är en bula i tandköttet/under ögat.

Det känns som vi är inne i ett dåligt ”stim” just nu, frågan är bara hur länge det ska vara…. Som tur är verkar Alvina inte vara allmänpåverkad så hon och India har precis invigt att vi nu äntligen lagt på den tjocka mjuka mattan som är så mysig att leka på (som ligger i förrådet när vi har valpar…).

 

4 reaktioner till “Fick vara glad en stund i alla fall…”

  1. Grattis till India 🎉

    Vilket kul leksak Turan fick. Och vilken fin burk! Jag har också en sån, men utan hundgodis i 😆

    Stackars Alvina! Håller tummarna att hon snart ska vara helt bra igen 🤞

    Det här har verkligen inte varit erat år! Bara en massa otrevligheter, den ena efter den andra 😡 Förhoppnings vis blir hösten och vintern MYCKET bättre för er allihop ❤️❤️❤️

    1. Tack <3
      Ja Turan tycker den är jätterolig, det tycker även de andra :-)

      Nej det känns lite tröttsamt just nu.....

  2. Stackars Alvina 🥰 hoppas det blir bra ♥️
    Så tråkigt när man hamnar i ett sånt stim, känns ju mer oxå när man har flera hundar. Hög igenkänningsfaktor 😟
    Grattis till fina framgångar 🎉🏆
    Hoppas det blir bättre snart, kram ♥️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.